Rózsafánk

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsi2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Rózsafánk

Recept leírás:

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 150 ml tejföl, 2 g porcukor, 4 g őrölt fahéj, 5 dkg margarin, 3 tojássárgája, 1 csipet só

*

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az összes hozzávalót hozzátesszük, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Ezután a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Három különböző méretű (3-4-5 cm) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki. A korongokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk, és méret szerint egymásra helyezzük, úgy, hogy a váságok ne essenek egymásra. A tésztákat középen jó erősen benyomjuk, így összetapadnak.  Megsütjük őket. A legkisebb koronggal lefelé tegyük bele őket az olajba. Lekvárral, porcukorral kínáljuk.
Jó étvágyat!

Rózsafánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rózsafánk

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!