Hozzávalók:
25 dkg liszt, 150 ml tejföl, 2 g porcukor, 4 g őrölt fahéj, 5 dkg margarin, 3 tojássárgája, 1 csipet só
*
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd az összes hozzávalót hozzátesszük, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát. Ezután a tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk. Három különböző méretű (3-4-5 cm) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki. A korongokat körbe fél-egy centi mélyen bevagdossuk, és méret szerint egymásra helyezzük, úgy, hogy a váságok ne essenek egymásra. A tésztákat középen jó erősen benyomjuk, így összetapadnak. Megsütjük őket. A legkisebb koronggal lefelé tegyük bele őket az olajba. Lekvárral, porcukorral kínáljuk.
Jó étvágyat!