Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
2 dkg kakaópor
A lapok közé:
baracklekvár
darált dió
cukor
Máz:
3 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor
*
Elkészítés:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Egyenként kinyújtjuk mindhármat. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Egy világos lapot az aljára nyújtunk, megkenjük baracklekvárral és megszórjuk cukrozott dióval. Rányújtjuk a barna lapot, megkenjük lekvárral és megszórjuk cukrozott darált dióval, végül a harmadik lappal befedjük és sütjük. A megsült tészta tetejére a máz hozzávalóit jól kikeverjük és a forró tésztára simítjuk. Miután kihűlt, szeleteljük.
Én most cukormázzal vontam be a tetejét.
25 dkg porcukor, 1 citrom leve, 2 evőkanál olvasztott-hűtött margarin 2 ek meleg víz, 1 mk ételszinező.
Vass Lászlóné receptjét készítettem el, nagyon finom köszönet a receptért!