Hozzávalók:
*
Elkészítés:
Kelt fánk tésztát készítettem: 2 dcl cukros langyos tejben az élesztőt felfuttattam, kb 60 dkg lisztet, 6 dkg rámát, 1 dcl tejfölt, 2 egész tojást, és egy sárgáját, (fehérje kell összeragasztani a formákat) 1 kávéskanál sót, közepébe a cukros langyos tejet, a rámát felolvasztva összedolgoztam. Egy jó órát kelesztettem míg duplájára nőt a tészta, majd kinyújtottam és 3 különböző méretre szaggattam, a nagyot bevagdostam a szélén 6-szor, a középsőt 5-ször, a kicsit 4-szer, tojásfehérjével megkentem a nagyot, rá a közepes ismét tojásfehérjével meg kenni, rá a kicsit és mehet a forró olajba,( ugyanúgy meg kell fordítani , mint a sima fánkot, aranysárgára sütni) vanilis porcukorral meghintettem, lekvárral ill. a gyerekek nutellával is eheteik ízlés szerint. Jó munkát és jó étvágyat hozzá!