Rozs kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Rozs kenyér

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
Kovászhoz: 200 g
Kenyérhez: Összes kovász, 50 g Világos Rozsliszt, 250g BL- 80 kenyérliszt, 2 kk só, csipet aszkorbin, 1 kk sikér, 15g élesztő, 1 ek olaj, 1-1,5 dl víz

*

Elkészítés:

Kovász készítése:
Előző este egy fedeles tálba bele mérjük a lisztet, élesztőt, és a vizet, eg kanállal összekeverjük, letakarjuk és másnapig pihentetjük.
Kenyér elkészítése:
Másnap reggel a kovászhoz hozzáadjuk a többi hozzávalókat alaposan összegyúrjuk kézzel dagasztjuk.1 -1,5 órára letakarva kelesztjük.
A megkelt  tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük kissé ellapogatjuk két oldalát behajtjuk és feltekerjük. Teflonos sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük, és még 50 -60 percig keletjük. Amikor letelt a 60 perc ,három helyen a közepét bevágjuk, és vízzel bespricceljük, és a tetővel befedjük Már az előmelegített sütőbe 220 fokon 55 -60 percig sütjük. Nekem Gázos a Sütőm és ennyi idő kell a sütéshez.

Rozs kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rozs kenyér

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!