Rozmaringos sült házinyúl

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

100

Nehézség

Könnyű

Rozmaringos sült házinyúl

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 házinyúl  májjal és vesékkel együtt
5 db rozmaring ág
5 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olaj
egy kevés őrölt feketebors
1 kiskanál piros paprika
tengeri só
1,5 kg megtisztított és félbevágott burgonya
1dc főzőtejszín

*

Elkészítés:

Nekem olyan szerencsém van, hogy gyakran kapok rokonoktól házinyulat ajándékba.A húsa nagyon egészséges, nincs benne choleszterol.Mindenkinek ajánlom .
Egy nagyobb, és mélyebb kiolajozott tepsire rakom a felszeletelt, vagy egész megsózott nyulat a belsőségekkel, megszórom a rozmaringgal, a durvára vágott fokhagymával, körberakom a megsózott  burgonyával. Az egészet enyhén megszórom a borssal, és meglocsolom a tejszínnel.
180 fokon ,alufólia alatt sütöm 1,5 óráig.Azután a fóliát leveszem, megkenem a paprikával, és sütöm úgy 10 percig.

Rozmaringos sült házinyúl

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rozmaringos sült házinyúl

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!