Rozmaringos rudacska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kriszta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Rozmaringos rudacska

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók:
60 dkg búzaliszt,1
teáskanál só,
5 dkg élesztő,
2 dl langyos tej,
2 teáskanál cukor,
2 teáskanál rozmaring fűszer/darabos/,
1 dl olívaolaj,
2 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
http: //grapoilashop.hu/
Díszítéshez: 2 evőkanál

*

Elkészítés:

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sóval, beleszórjuk a 2 evőkanál rozmaring fűszert.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral, és a liszthez keverjük.
Hozzáadjuk az olíva olajat és alaposan összegyúrjuk.
Letakarva 1 órán át pihentetjük, kelesztjük.
A tepsit olíva olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett táblán kb. másfél centire kinyújtjuk.
3 cm széles és 8 cm hosszú rudakra vágjuk.
Ezeket megkenjük a hidegen sajtolt olíva olajjal.
A rudakat a kikent tepsire helyezzük.
A frissen vágott  rozmaring szálakat felaprítjuk, a rudakra szórjuk a nagyszemű sóval együtt.
Sütés előtt még a tepsin 20 percen át kelesztjük.
Előmelegített sütőben 220 fokon, légkeveréssel kb.15-20 perc alatt kisütjük.
Kiváló borkorcsolya is egyben!!!
Ez a receptem a 2010-es bornapokon Tokajban 2. helyezett lett, borkorcsolya kategóriában.

Rozmaringos rudacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rozmaringos rudacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!