Hozzávalók:
Kb. 20-25 darabhoz:
12,5 dkg margarin
1 kg finomliszt
3 dl tej
3 dl langyos víz
6 dkg élesztő
2 ek. cukor
1-2 kk. só
friss rozmaring összeaprítva + kevés a díszítéshez
10 dkg magozott fekete olajbogyó
*
Elkészítés:
A langyos tejet a langyos vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és 1 ek. lisztet, majd hagyjuk néhány perc alatt langyos helyen felfutni.
A maradék lisztet a sóval, rozmaringgal és a megolvasztott margarinnal elkeverjük, és a felfuttatott élesztős részt is hozzáadjuk, majd addig dagasztjuk, amíg sima tésztát nem kapunk. Langyos helyen letakarva duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. Minden darab közepébe nyomunk 2-3 szem olajbogyót, majd bagettformájúra sodorjuk. A tetejüket olajbogyókarikával és rozmaringgal díszíthetjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, ismét megkelesztjük. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Forrás: Ráma süteményeskönyv 2011