Hozzávalók:
a pácoláshoz:
1 kg. nyúlcomb (6 db)
3 kanál étolaj,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál mustár,
1 kávéskanál fokhagymapor,
1 teáskanál őrölt piros paprika (édes nemes)
4-5 kisebb ág rozmaring.
A zöldséges krumpliágyhoz:
1,5 kg. burgonya,
4 fej hagyma,
3 db. sárgarépa,
1 db közepes petrezselyem gyökér,
5-6 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors.
*
Elkészítés:
A pác hozzávalóit összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a nyúlcombokat.
Ezután feldaraboljuk a zöldségköret hozzávalóit, összekeverjük, majd egy hőálló üvegtál aljára tesszük őket.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd a bepácolt nyúlcombokat a tetejére fektetjük, és melléjük tesszük a rozmaring ágakat is.
A megmaradt pácoldatot is rácsorgatjuk.
Alufóliával borítva, 180 fokos sütőbe tesszük, ahol 90 percig sütjük.
A fóliát eltávolítva még 20-30 percig továbbsütjük, kicsit pirítva rajta, és hagy a levét kicsit elforraljuk.