Hozzávalók:
1,5 kg csülök
7 gerezd fokhagyma
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál mustár
1 dl száraz fehér bor
só
*
Elkészítés:
A fokhagyma gerezdeket meghámozzuk és a kés pengéjével a vágódeszkán megroppantjuk őket.
A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk, megsózzuk.
Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 4 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és mintegy 70 percig sütjük
A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük.
A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük
A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és 5 percig közepes lángon forraljuk.
Felszeleteljük a húst, a boros mártással leöntjük, és sült krumplival körítjük.