Rozmaringos malacoldalas

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Rozmaringos malacoldalas

Rozmaringos malacoldalas

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1,5 -2 kg bőrös malacoldalas
2 ek.sertés zsír
2 ek.só
1 tk.őrölt fekete bors
1 tk.őrölt kömény
1 ek.steak vagy flekken fűszerkeverék
1 tk.ételízesítő
2 fej vöröshagyma
6-8 gerezd fokhagyma
2 szál friss vagy 1 tk.szárított rozmaring

*

Elkészítés:

Előkészítés:A húst megtisztítjuk a bőrt bevagdossuk .
Beszórjuk a fűszerkeverékkel,sóval,borssal,őrölt köménnyel és ételízesítővel.
Elkészítés:Egy  tepsibe tesszük a zsírt majd, bőrrel lefelé fordítva
belefektetjük a húst. A fokhagyma gerezdeket ketté,a vöröshagymákat négybe vágjuk és a rozmaringgal együtt a hús mellé tesszük . 2 dl vizet töltünk alá ,alufóliával lefedve kb. egy órán át sütjük 160-180 fokon . Ezután kivesszük a sütőből és megfordítjuk a húst majd visszatoljuk a sütőbe . Többször locsoljuk meg a levével . Amikor már puha a hús, vegyük le az alufóliát és hagyjuk ropogós pirosra pirulni a bőrt .
Petrezselymes újburgonyát készítettem mellé!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rozmaringos malacoldalas