Hozzávalók:
6 kacsacomb
só
bors
3 kk. Toldi őrölt rozmaring
60 dkg krumpli
1 nagy fej hagyma
A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A kacsacombokat tepsibe rakom, sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal, öntök alá 2 dl vizet.
Letakarom alufóliával, előmelgített sütőbe teszem és közepes hőmérsékleten párolom egy órán át.
Akkor megnézem, ha már könnyen belemegy a villa és puha, leveszem az alufóliát és sütöm még fél óráig, amíg szép barna és ropogós lesz a bőre.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, összetöröm. Kb fél dl kisült kacsazsíron megpirítom a nagyobb kockára vágott hagymát és a tört krumplihoz keverem.
Ezzel a körettel és savanyúsággal tálalom a rozmaringos kacsacombot.