Hozzávalók:
Hozzávalók: 30 dkg
*
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot. A forró vizet elkeverjük egy evőkanál olívaolajjal, hozzáadjuk a liszthez, és tésztát gyúrunk belőle. (Ha ragadós, adhatunk még hozzá lisztet, ha száraz, vízzel segíthetünk rajta.) A tésztából labdát formázunk, és letakarva 30 percig kelesztjük.Egy sütőformát kivajazunk, és megszórjuk kukoricaliszttel. A tésztát átgyúrjuk, és újabb 10 percig állni hagyjuk. Ezután belisztezett felületen kinyújtjuk, majd a sütőformába tesszük, és a tetejét mutatóujjunkkal benyomkodjuk.Meglocsoljuk a maradék 2 kiskanál olívaolajjal, megszórjuk a rozmaringgal és a rózsaborssal, kissé megsózzuk, borsozzuk, és újabb 30 percig állni hagyjuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Összekeverünk 1 dl vizet fél evőkanál sóval, és rálocsoljuk a tésztára, majd 20 perc alatt aranybarnára sütjük.