Hozzávalók:
Hozzávalók a lecsós krumplihoz:
2 kiló krumpli meghámozva, felszeletelve,
4-5 fej hagyma, karikára vágva,
4-5 gerezd fokhagyma apróra,
4-5 db. lecsópaprika, és 6-7 db. közepes paradicsom, felkarikázva.
Hozzávalók, a rozmaringos csülökhöz:
2 sertés csülök kicsontozva,
1 fej fokhagyma,
só, őrölt bors, mustár, kevés étolaj,
2-4 szál rozmaring,
1 pohár sör
*
Elkészítés:
A lecsós krumpli elkészítése : A hozzávalókat, sütőtálba, vagy tepsibe halmozod.
Zsiradékra nincs szükség !
Kezdd a krumplival.
Sózd meg kicsit, őrölj borsot rá.
Jöhet a hagyma, fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom.
Erre is tegyél egy kis sót, borsot, aprítsd rá a zöld fűszereket, majd mehet az egész a sütőbe.
Ha nincs teteje a táladnak, fóliázd le.
A fólia alatt közép meleg sütőben 1 óráig sülhet.
A fóliát, csak a legvégén kell levenni, és így is pirulhat kicsit.
A csülök elkészítése : A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk.
a bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle.
Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só.
A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaring szálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük.
A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie.
A vége felé, a fóliát levéve, sörrel meg-meg öntözzük, így roppanósabb lesz a bőre.
A rozmaring, a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.
A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk.
Egyszerre süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.
A tőlem megszokott módon, blogbejegyzésemben, több információval gtalálkozhatsz, ha azt is elolvasod: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/01/rozmaringos-csulok-csoves-lecsos.
html
				
															
															

