Hozzávalók:
4 db krumpli
1/2 pár Gyulai kolbász
4 tojás
2 babérlevél
só
bors
1 kk. köménymag
2 gerezd fokhagyma
3 ek. tejföl
2 csapott ek. liszt
kevés ecet
petrezselyemzöld
*
Elkészítés:
Ezt a receptet a Gyulahús Kft oldalán találtam és mivel még sosem hallottam erről a levesről, elkészítettem.
A krumplit kockára vágom és felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd sóval, babérlevéllel, fokhagymával, köménymaggal, borssal ízesítve háromnegyedig megfőzöm.
Ekkor a felvert tojásokat vékony sugárban belecsorgatom és beleteszem a vékony karikára vágott Gyulai kolbászt is és együtt készre főzöm.
A lisztből és a tejfölből hideg vízzel habarást készítek, hőkiegyenlítéssel a leveshez adom, jól összeforralom.
Ha kell még sóval, borssal utóízesítem, pici ecettel savanyítom, tálaláskor friss petrezselyemzölddel díszítem.