Rosztyóka leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Rosztyóka leves

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 db  krumpli
1/2 pár Gyulai kolbász
4 tojás
2 babérlevél

bors
1 kk. köménymag
2 gerezd fokhagyma
3 ek. tejföl
2 csapott ek. liszt
kevés ecet
petrezselyemzöld

*

Elkészítés:

Ezt a receptet a Gyulahús Kft oldalán találtam és mivel még sosem hallottam erről a levesről, elkészítettem.
A krumplit kockára vágom és felöntöm annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd sóval, babérlevéllel, fokhagymával, köménymaggal, borssal ízesítve háromnegyedig megfőzöm.
Ekkor a felvert tojásokat vékony sugárban belecsorgatom és beleteszem a vékony karikára vágott Gyulai kolbászt is és együtt készre főzöm.
A lisztből és a tejfölből hideg vízzel habarást készítek, hőkiegyenlítéssel a leveshez adom, jól összeforralom.
Ha kell még sóval, borssal utóízesítem, pici ecettel savanyítom, tálaláskor friss petrezselyemzölddel díszítem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rosztyóka leves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!