Röszti burgonya, ahogy én csinálom

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Rozi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Röszti burgonya, ahogy én csinálom

Röszti burgonya, ahogy én csinálom

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

800 gr nagyon vékonyra vágott burgonya, vékonyabbra, mint a hasábburgonya
200 gr szintén vékony szeletekre vágott sonka
100 gr reszelt sajt (finomabb a füstölt sajt)
100 gr vékony karikákra szeletelt hagyma
1 újhagyma, apróra vágva
1 csokor zöldpetrezselyem apróra vágva

olaj a sütéshez

*

Elkészítés:

Egy nagyobb palacsintasütőben kb. 4 evőkanál olajon megsütöm a megsózott burgonya felét, néha megforgatva, félreteszem.
A palacsintasütőbe újra olajt öntök, ugyanannyit, mint az előző adagnál.
A másik adag burgonyát, csak kicsit sütöm meg. Rászórom az előre kicsit megsült sonkát, a megdinsztelt hagymát, közben kicsit sósom, az újhagymát, a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot.
erre rárakom az első adag burgonyát, és kicsi lángon sütöm az egészet, kb. 20 percig, néha megrázogatom, ha kell az utolsó 5 percben fedő alatt is sütöm. Az alja szép piros, kissé ropogós lesz.
Az egész szépen összetapad, így mikor kész, késsel szeletelem, tálalom.
Saláta, savanyúság egyaránt illik hozzá.
Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Röszti burgonya, ahogy én csinálom