Ropogós malacoldalas párolt káposztával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Ropogós malacoldalas párolt káposztával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:
A sült oldalashoz:
1,5 kg bőrös malacoldalas
5-6 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma

egész kömény
őrölt bors
fokhagymapor
2 ek. sertés zsír
A káposztához:
1 kis fej lila káposzta
1 kis fej fejes káposzta
1/2 dl étolaj
2 ek kristály cukor
őrölt kömény

őrölt fekete bors
1 ek. ételecet / ízlés szerint /

*

Elkészítés:

Előkészítés: Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk,befűszerezzük. A hagymákat megtisztítjuk.  A káposztákat vékonyra szeleteljük.
Elkészítés: Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük. Vizet öntünk alá. Mellétesszük a fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük majd levesszük a fóliát. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Amíg az oldalas sül elkészítjük a párolt káposztát. Egy lábasban arany barnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal. Lassan puhára pároljuk. A végén  hozzáadjuk az ecetet /ízlésünk szerint/
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ropogós malacoldalas párolt káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Ropogós malacoldalas párolt káposztával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!