Hozzávalók:
Az elkészítésnél feltüntettem az adagokat is…A fűszerek Toldi Fűszer termékek
*
Elkészítés:
2-3 dl tejet besózok és borsozok, 5 gerezd fokhagymát belereszelek, majd belerakok 1/2 kg-nyi csíkokra vágott csibemellet. Ezt pár órára bedobom a hűtőbe, de a legjobb 1 éjszakát benne hagyni, hogy jól beszívja a husi az ízeket!:) Majd kiszedem a húsokat, kinyomkodom a tejet belőlük és egy nagyobb tálba öntök sima lisztet vagy meg Gustin kukoricakeményítőt. Mindkettő jó, csak az utóbbitól talán ropogósabb lesz! Ebben megforgatom a husikat és picike olajon pirosra sütöm. Ilyenkor van a kósti, hogy elég sós-e lett, de azon lehet még segíteni!:) Máris lehet fogyasztani, így ropogós, de én tovább bolondítottam…Beleöntöttem az összes húst egy jénai tálba, ráöntöttem a maradék fokhagymás tejet, meghintettem petrezselyemzöldjével, lefedtem ezüst papírral és bedobtam a sütőbe. Így rásült a fokhagymás massza! Rizzsel és majonézzel összekevert kukoricával tálaltam!