Hozzávalók:
Meghámozott állapotában 1 kg burgonya, nagy lyukú reszelőn lereszelve, tiszta vízben alaposan átmosva, átöblítve, majd kinyomkodva
6-7 gerezd fokhagymanyomón áttört, vagy lereszelt fokhagyma
1 teáskanál só, vagy ízlésed szerint
1/2 teáskanál bors, vagy ízlésed szerint
csilipehely ízlésed szerint
6 evőkanál kukorica liszt
6 evőkanál sima liszt, vagy durum liszt,
Napraforgó olaj, vagy kókusz olaj a sütéshez
*
Elkészítés:
Az összes hozzávalót gyúrd össze, és formázz kisebb méretű gombóckákat a kezeddel.
Ne ijedj meg, mert kissé lágynak tűnhet majd a massza!
Ha elég bő, és forró növényi zsiradékban sütöd, nagyon szépen megtartja majd a formáját, egyben fog maradni, a külseje ropogós a belseje pedig puha lesz!
Süsd szép pirosra őket!
Önmagában is nagyon finom, de ha főételnek szeretnéd, akkor például paradicsomszósszal, vagy bármilyen főzelék mellé kitünő választás!