Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
1 dkg élesztő
1/2 dl tej
1 kk cukor
só
Paradicsomszósz:
1 kis doboz paradicsompüré
1 ek olaj
1 kk. kanál liszt
só
cukor
bors
pizza fűszer
Feltét:
15 dkg Gyulai lángolt kolbász
5 dkg sonka
1 fej hagyma
3 db kolbászos koskasajt
10 dkg reszelt sajt
*
Elkészítés:
Elkészítem a tészát. Az élesztőt felfuttatom a meglangyosított, cukos tejben, majd a liszthez adom, amit előtte kicsit megsózok. Annyi langyos vízet teszek hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjak, géppel jól kidagasztom.
Amíg kel a tészta elkészítem a paradicsomszószt. Az olajon világosra pirítom a liszet, hozzádom a vízzel felhígított paradicsompürét, beleteszem a fűszereket(ízlés szerint), jól összeforralom.
A feltét hozzávalóit feldarabolom.
Amikor duplájára kelt a tészta, egy nagy, kizsírozott pizzaformába teszem, kezemmel kinyújtom körbe-körbe haladva. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a kolbászt, sonkát, hagymát és rámorzsolom a kocka sajtokat is, majd a tetejét megszórom reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe teszem, addig sütöm, amíg az alja jól megpirul és ropogós lesz.