Római tálas kenyerem

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

6

Sütési / főzési idő (perc)

11

Nehézség

Római tálas kenyerem

Római tálas kenyerem

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

😯 dkg lisz
3 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
4 dc langyos viz
1,5 kiskanál cukor
1 evőkanál só
4 dkg élesztő

*

Elkészítés:

Ezt a receptet több receptből raktam össze – ilyenre sikerült :
A hozzávalókat összegyurjuk és megkelesztjük.
A római tálat beáztatjuk – csak a tetejét – az alsó részébe zsirpapirt teszünk amit mergkenünk olajjal.
Ha megkelt a tésztánk, mégegyszer átgyurjuk és megformázva a római tálba rakjuk, Vizzel megkenjük és a tetejét megvágjuk. Letakarjuk és hideg sütőbe rakjuk. 2OO fokon kb 4O percig sütjük majd kisebb hőmérsékleten kb.15O fokon 3O percig sütjük. További kb. 3O-35 peren keresztül fedő nélkül sütjük.
Ha megsült, hideg vizzel megkenjük és hagyjuk kihülni.
Jó étvágyat hozzá!!!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Római tálas kenyerem