Rokott savanyú káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ritus

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Rokott savanyú káposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

80dkg savanyú káposzta
60 dkg darált hús (lehetőség szerint pulyka darált hús)
1 fej vöröshagyma
2dl gersli (árpagyöngy)
só, fehér bors, 1/2 evőkanál kókusz zsír, tejföl zsírszegény vagy kefir.

*

Elkészítés:

A gerslit megmossuk, majd kókusz zsíron megpirítjuk 3dl vízzel felöntjük és félpuhára pároljuk. Darált hús szintén a kókusz zsíron a vöröshagymával  megpirítjuk majd a gerslit össze keverjük. A gerslit és a húst csak óvatosan sózzuk mert a káposzta is savas nehogy túl sózzuk.  A káposztát előbb kóstoljuk meg ha sósnak érezzük mossuk át egy kicsit. A sütőtál alját vékonyan  kikenjük a kókusz zsírral majd  rá helyezzük a káposzta felét . Ezután rá rakjuk a tölteléket ami a húsból és a gersliből készült. Tetejére ismét káposztát helyezzünk, tetejét tejföllel vagy kefirrel meg locsoljuk  majd sütőben készre sütjük.

Rokott savanyú káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rokott savanyú káposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!