Hozzávalók:
80dkg savanyú káposzta
60 dkg darált hús (lehetőség szerint pulyka darált hús)
1 fej vöröshagyma
2dl gersli (árpagyöngy)
só, fehér bors, 1/2 evőkanál kókusz zsír, tejföl zsírszegény vagy kefir.
*
Elkészítés:
A gerslit megmossuk, majd kókusz zsíron megpirítjuk 3dl vízzel felöntjük és félpuhára pároljuk. Darált hús szintén a kókusz zsíron a vöröshagymával megpirítjuk majd a gerslit össze keverjük. A gerslit és a húst csak óvatosan sózzuk mert a káposzta is savas nehogy túl sózzuk. A káposztát előbb kóstoljuk meg ha sósnak érezzük mossuk át egy kicsit. A sütőtál alját vékonyan kikenjük a kókusz zsírral majd rá helyezzük a káposzta felét . Ezután rá rakjuk a tölteléket ami a húsból és a gersliből készült. Tetejére ismét káposztát helyezzünk, tetejét tejföllel vagy kefirrel meg locsoljuk majd sütőben készre sütjük.