Hozzávalók:
4 nagyobb csirkecomb (készíthetjük kicsontozott csirkemellből is vagy combból és mellből vegyesen)
3 dkg vaj/margarin (2 ek.)
só, őrölt feketebors
1 ág rozmaring (10 cm)
4 gerezd fokhagyma
1 dl félszáraz fehérbor
25 dkg zöld metélttészta
4 dkg dió
10 dkg rokfort sajt
2 dl főzőtejszín
2 ek. napraforgó olaj
*
Elkészítés:
A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat/margarint, mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk. Meghintjük sóval, borssal, hozzáadjuk a leöblített rozmaringot és az áttört fokhagymákat, felöntjük a borral, majd fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk. Közben a diót durvára vágjuk, a rokfortot nem túl apróra morzsoljuk. A húst tálra rendezzük, alufóliával letakarva melegen tartjuk.
A pecsenyelét lábasba szűrjük, hozzáadjuk a tejszínt és a rokfort felét, 1 percig forraljuk, botmixerrel összeturmixoljuk. Belekeverjük a diót és a maradék rokfortot, éppen csak felforraljuk, és bevonjuk vele a húst. A tésztát leszűrjük, lazán összekeverjük az olajjal, a hús mellé göndörítjük, és azonnal tálaljuk.
Lajos Mari receptje