Rizstorta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Magdimama

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

120

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskótához:
5 tojás
15 dkg liszt
15 dkg cukor
1 evőkanál víz
1 evőkanál olaj
1/2 csomag sütőpor
Rizstöltelékhez:
1,5 l tej
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál margarin vagy vaj
2 cs. vanílliás cukor
1 citrom reszelt héja
32 dkg rizs
2 cs étkezési zselatin (40g)
0.5 l Meggle cukrászhab
gyümölcs (tetszés szerint)
(ez most 1 üveg meggyel és 0.5 kg otellő szőlővel készült)
Lekvár(tetszés szerint)
Tetejére:
gyümölcs tetszés szerint
2 cs. színtelen tortazselé

*

Elkészítés:

1.
Piskótát 38×30 tepsibe sütjük.
2.
Tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a cukorral.
a tojássárgáját a vizet, az olajat a fehérjéhez adjuk.
Ezzel már kisseb fordulattal verjük készre.
3.
A liszt és sütőpor keverékét lazán belekeverjük a masszába.
4.
Sütőpapíros tepsibe öntjük.
180 fokra előmelegytett sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.
5.
A tejet cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a margarint vagy vajat.
A rizst bő vízben kb 3 percig előfőzzük, leszűrjük és azonnal a tejhez adjuk.
Készre főzzük, többször keverjük meg.
Nem lesz nagyon kemény.
Tűzről levéve hozzáadjuk a van.
cukrot és a reszelt citromhéját.
Hagyjuk kihűlni.
6.
Az étkezési zselatint elkészítjük a tasak hátulján megadott utasítás szerint, kicsit hagyjuk hűlni, majd ezt is hozzákeverjük a rizshez.
7.
A tejszínt keményre felverjük, hozzákeverjük a rizshez.
8.
A piskótát lekenjük lekvárral erre kerűl fele rizstöltelék, rá a fele gyümölcs és a maradék rizst rátesszük.
9.
A gyümölcs másik felével tetszés szerint díszitjük a tetejét.
10.
Utasítás szerint elkészítjük a zselét amit a tetejére öntünk.
Víz helyett készíthetjük a gyümölcs levével is.
Dermedésig hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: Először kerek tortának készítettem el, annak viszont mindennek a fele mennyiség kell.

Rizstorta