Hozzávalók:
1 l tej
20 dkg kerekszemű rizs
12 dkg cukor
1/2 rúd vanília
1 citrom reszelt héja
4 dl tejszín
4 evőkanál porcukor
35 g zselatin
kb. 1 kg eper
*
Elkészítés:
A rizset bő vizben 5 percig főzöm aztán leszüröm
Egy nagyobb lábosban felteszem a tejet cukrot vaniliacukrot és a citrom hélyát főni beleteszem a rizset is és lassu tüznél puhára főzöm
Kihüttőm
A zselatinra fél dl vizet öntök és félreteszem. A tejszínt habbá verem a cukorral és óvatosan a kihűlt rizshez keverem.
A zselatint kis lángon keverve feloldom ( nem forralom!), majd hozzáadok néhány kanál tejberizst, elvegyítem vele és a többi rizshez keverem.
A vízzel kiöblített formába öntöm,lefödve a hütőben tartom egy éjszakát
. Másnap eltávolítom a karimát és egy tálra fordítom a rizskoszorút. Eperrel és citromfűlevelekkel díszítem
Lehet a közepében is epreket tenni!!!
Én kis piross zselatint is tettem bele ettől rózsaszin!!!!