Hozzávalók:
2 bögre rizs
4 bögre víz
1 l tej
4 cs vaníliás cukor
1 db. őszibarack kompót
1üveg 2dcl.sárgabarack kompót
1 üveg 2 dcl. joszta kompót
2dcl málnalekvár
1 csomag mazsola
5 dkg cukor
3 tojás
*
Elkészítés:
A rizst jó sok vízben lemossuk.
Majd a 4 bögre vízben elkezdjük főzni lefedve.
Ha a vizet beszívta, hozzáöntjük a tejet a cukrot a 4 vaníliás cukrot. Lefedve lassú tűzön néha megkeverve tovább főzzük. Tejberizs állagúnak kell lennie. Ha kész, hűlni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgáját 2-3 kanál cukorral habora keverjük.
A tojássárgát a kihűlt rizshez adjuk, majd a habot is óvatosan belekeverjük.
Egy Jénait kivajazunk és belesimítjuk a massza felét.
A masszát megkenjük vékonyan málnalekvárral,rárakjuk az őszi és a sárgabarack kompótot.Közé még szórunk Joszta kompótot és mazsolát.Rátesszük a maradék rizsát.
Előmelegített sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.
Tejszínhabbal díszítjük.
A lekváros, gyümölcsös töltelék saját összeállitás…