rizsfelfújt / rizskoch

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

200 g főzőtejszín
1 liter tej
30 dkg rizs
8 dkg vaj
6 dkg cukor
2 db friss tojás
1 kisebb vaníliarúd

*

Elkészítés:

A vaj felét felolvasztom egy serpenyőben, és pár percig megfuttatom benne a rizst.
Felöntöm tejjel, főzőtejszínnel, hozzáadom a vaníliarúd kikapart belsejét, (ha nincs, használhatsz aromát is) és a cukrot.
Felforralom, majd állandó kevergetés mellett addig főzöm, míg a rizs megpuhul.
Nagyon figyelj, mert könnyen lekapja az alját, ha nem kevered !
Elkeverem a megmaradt vajjal, és hagyom kihűlni.
A tojások sárgáját belekavarom a rizsbe, és a felvert fehérjét is óvatosan beleforgatom.
Kivajazott sütőtálban, 180 fokon kb.
40 perc alatt készül el.
Málnaszörppel tálalom.