Rízsfelfujt-maradékból

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kercsike

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Rízsfelfujt-maradékból

Rízsfelfujt-maradékból

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

4 adag maradék főtt barnarízs
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
1/2 mokkáskanál stevia por
2 db tojás
5 dkg vaj
1/2 vaniliarúd kikapart belseje
2 dkg vaj /a jénai kikenéséhez/
1 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
20 dkg földieper
1 doboz tejszin / én Hulala-t használtam/
1 db habfixáló

*

Elkészítés:

A 2 dl tejet a vaniliával és a citrom héjjal felforraltam, ráöntöttem a megfőtt rízsre, hozzátettem a steviát, elkevertem és 1/2 óráig állni hagytam.
Közben a tojás fehérjét habbá vertem a sárgákat pedig a vajjal elkavartam.
Ezután a rizsről leöntöttem a fel nem szívott tejet, hozzáadtam a kikavart tojássárgás vajat, a mazsolát majd óvatosan hozzá kevertem a tojás fehérjéből készült habot. Ezután a masszát egy vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett jénaiba öntve 30 percre betettem a 180 c°-os sütőbe.
Az epret botmixerrel összetörtem , sűrű szűrőn átcsorgattam, hogy a magjai ne legyenek benne az öntetben,  felvertem a tejszint a habfixálóval és tálaltam.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rízsfelfujt-maradékból