Hozzávalók:
4 adag maradék főtt barnarízs
2 dl tej
1 citrom reszelt héja
1/2 mokkáskanál stevia por
2 db tojás
5 dkg vaj
1/2 vaniliarúd kikapart belseje
2 dkg vaj /a jénai kikenéséhez/
1 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg mazsola
20 dkg földieper
1 doboz tejszin / én Hulala-t használtam/
1 db habfixáló
*
Elkészítés:
A 2 dl tejet a vaniliával és a citrom héjjal felforraltam, ráöntöttem a megfőtt rízsre, hozzátettem a steviát, elkevertem és 1/2 óráig állni hagytam.
Közben a tojás fehérjét habbá vertem a sárgákat pedig a vajjal elkavartam.
Ezután a rizsről leöntöttem a fel nem szívott tejet, hozzáadtam a kikavart tojássárgás vajat, a mazsolát majd óvatosan hozzá kevertem a tojás fehérjéből készült habot. Ezután a masszát egy vajjal kikent és zsemlemorzsával meghintett jénaiba öntve 30 percre betettem a 180 c°-os sütőbe.
Az epret botmixerrel összetörtem , sűrű szűrőn átcsorgattam, hogy a magjai ne legyenek benne az öntetben, felvertem a tejszint a habfixálóval és tálaltam.