Hozzávalók:
1 bögre rizs,
1.5 liter tej,
3-4 db egésztojás, (nagyságtól függ a mennyiség)
1/4 ráma,
4 vaníliáscukor,
12 dkg p.cukor,
2-3 közepes savanykás alma,
1 mkk. sütőpor,
2 citrom reszelt héja,
csipet só.
*
Elkészítés:
A rizst megmossuk és előmelegített tejbe feltesszük főni. Nagyon lassan, ( villanytűzhelyen 4-5 fokozat, gáztüzhelyen legkisebb láng) többszöri keverés mellett főzzük. A végén krémes állagú lesz. Hűtjük!
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom héját is.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a végén ezzel lazítjuk. Az almát felkockázzuk és hozzákeverjük.
Vajazott tepszibe öntjük és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Kockára vágva porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
,