Hozzávalók:
• 1l tej
• 5 ek cukor
• 1 késhegynyi só
• 15 dkg rizs
• 1 citrom reszelt héja
• 4 tojás
• 5 dkg mazsola (én kihagyom, mert nem szeretik a nagylányok)
• 2 dkg vaj
• 1 ek liszt
Tálaláshoz:
• porcukor
• málnaszörp
*
Elkészítés:
A tejet felforralom a Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, beleteszek 3 ek cukrot, megsózom. Beleöntöm a rizst és lassú tűzön vagy alacsony fokozaton (1-es), sűrű tejberizst főzök. Kevergetni kell, mert különben leég és kifut.
Közben a citromot megmosom, héját lereszelem.
Szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem a maradék cukorral, hozzáadom a citrom reszelt héját.
A tojásfehérjéből kemény habot verek a Gyorskeverőben. Megtisztítom a mazsolát is.
Egy tepsit vastagon kikenek a vajjal és lisztezem.
Mikor a tejberizs langyosra hűlt, belekeverem a cukros tojás sárgákat, hozzáadom a mazsolát.
A felvert tojásfehérjét lassan, óvatosan hozzákeverem a rizshez.
A tepsibe töltöm, aminek 2/3-ad részig kell lennie.
50-60 percig (tűpróbáig) lassan sütöm.
A kész felfújtat kockára vágom, meghintem porcukorral, és málnaszörpöt adok hozzá.
Tepsi méret: 29,5×19,5 cm
Javasolt Tupperware termékek:
• Mesterszakács Nyeles Főzőedény
• Gyorskeverő
• Szilikon Keverő


