Hozzávalók:
12 dkg (kerek szemű) rizs
1/2 liter tej
1 dl víz
2 egész tojás
10 dkg cukor
1 kk. liszt
2 dkg vaj/margarin
reszelt citromhéj vagy vanília
5 dkg mazsola (én nem rakok bele, mert nem szeretik a gyerekek)
*
Elkészítés:
A riszt a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a citrom héjával (vagy a vaníliával) felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezalatt a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal kevergetni nem szabad, nehogy a szemek összetörjenek.
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéből kemény habot verünk a maradék cukorral.
A kihűlt rizshez adagoljuk a tojássárgákat, a lisztet, a vajat, végül a tojásfehérje habot.
Egy kisebb tepsit (20 cm*31 cm) fagyos zsírral kikenünk, és finom morzsával meghintjük, és beleöntjük a rizses masszát.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Tetejét meghinthetjük porcukorral, és tálalhatjuk csokoládémártással vagy valamilyen lekvárral.
Most fincsi eperlekvárral kínáltam a családnak!