Hozzávalók:
30 dkg rizs
1l tej
2,d dl víz
1 csipet só
10 dkg eritrit/cukor
1 db citrom reszelt héja
1 tk vanília eszencia
1 maréknyi aszalt szilva
6 db tojássárgája
6 db tojásfehérje
1 ek rizsliszt
Tetejére: málnaszörp
*
Elkészítés:
A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, addig főzzük, amig az összes vizet magába nem szívta.
Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.
Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg majdnem az összes tejet magába szívta, ekkor elzárom alatta a tüzet hozzáadom a citromhéjat, az eritritet, az apróra vágott aszalt szilvát, és lefedem.
Ha a tejberizs langyosra hűlt, egy nagy tálba szedem.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beledolgozzuk a tojások sárgáját is, belekeverjük az 1 evőkanál rizslisztet, végül a tojásos masszát a tejberizsbe forgatjuk.
Vajazott tepsibe (kb 20×25 ), öntjük a masszát és 180 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.
Tálalhatjuk : lekvárral, porcukorral megszórva, szörppel, csokiöntettel.