Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
50 dkg füstölt sertéscsülök
2 db sertésköröm (A sertéslábakat,keresztben és hosszában is elvágjuk).
1 kg savanyú káposzta
2 db babérlevél
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fekete bors
fűszerpaprika ízlés szerint
2 marék rizs
zsír vagy olaj
*
Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk és kevés zsíron megdinszteljük.
Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, füstölt húst és a sertéskörmöt.
Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük egy kis vízzel és puhára főzzük.
Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is ( 2 nagyobb marékkal).
A végén berántjuk.
Jó étvágyat!