RIZSES RÓMAI CSIRKEMÁJ:

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

RIZSES RÓMAI CSIRKEMÁJ:

Recept leírás:

Hozzávalók:

HOZZÁVALÓK:
20 dkg szalonna, 1 bögre(3dl) rizs, 0,5 kg csirkemáj, 0,5 kg sampion gombafej, fél kg spárgatök , 15 dkg csemegekukorica,4 db zöldhagyma, 1 közepes lilahagyma,4 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 1 mokkáskanál majoránna, ízlés szerint bors, ízlés szerint só.
Római tálat, fél órára hideg vízbe áztatjuk be.
Közben előkészítjük  a hozzávalókat is. Csirkemájat  megmossuk, hártyáját lehúzzuk,majd egy kis tálba félre tesszük.
A gombafejeket is megtísztitjuk és szintén félre tesszük, a zöldhagymát vékonykarikára szeleteljük,vöröshagymát felkockázzuk apróra,Spárgatököt megtisztitsuk és felkarikázzuk, fokhagyma gerezdeket aprókockára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk .
RIZSE RÓMAI CSIRKEMÁJ

*

Elkészítés:

Ezután a Római tál alját kivesszük a vízből és  szalonna szeletekkel kibéleljük.
Majd a bögre rizst egyenletesen rá öntsük, a felkarikázott tököt,csemegekukorica felével,megszórjuk majoránnával, erre csirkemáj, lilahagyma, a gombafejek,a zöldhagyma karikák, fokhagyma, majd só és a bors ami ízlés szerint, végül erre egyenletesen  az aprókockára vágott paradicsomot,és a maradék csemegekukoricát is elterítjük rajt, s  3 dl vízet ötünk rá. Majd a Rómaitál tetejét is rátesszük , be gyújtjuk a sütőt,és betesszük a Római tálat.
10 percig teljes lángon hagyjuk sülni , majd 200 fokon 50 percig még sütjük.
Utánna kivesszük a sütőből levesszük  a Római tál tetejét, reszelt sajttal megszórjuk,vissza tesszük tetőnélkül, még 10 percre, míg a sajt szétolvad rajt.
Végül kivesszük és még melegen tálaljuk.

RIZSES RÓMAI CSIRKEMÁJ:

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

RIZSES RÓMAI CSIRKEMÁJ: