Rizses lecsó fokhagymás tarjával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Rizses lecsó fokhagymás tarjával

Recept leírás:

Hozzávalók:

4 szelet csont nélküli tarja
5 gerezd fokhagyma
1 bögre rizs
1 vöröshagyma
3 paprika
1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv

frissen őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
2 bögre leves alaplé

*

Elkészítés:

A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre leves alaplével, megfőzöm.
Közben a kés fonákjával megütögetett hússzeleteket, majd apróra vágott, szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm, megsózom, megborsozom, és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.
Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd hozzáadom a hámozott paradicsomokat, amiket fakanállal szétnyomok. Felöntöm a borral, és hozzákerül a karikákra vágott paprika is, és készre főzzük.
Elkeverem a már megpárolt rizzsel, rövid ideig még ezzel együtt főzöm. Mielőtt tálalnám, megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta.
A tarjaszeleteket a lecsós rizzsel együtt tálalom.

Rizses lecsó fokhagymás tarjával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rizses lecsó fokhagymás tarjával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!