Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli tarja
5 gerezd fokhagyma
1 bögre rizs
1 vöröshagyma
3 paprika
1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv
só
frissen őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
2 bögre leves alaplé
*
Elkészítés:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre leves alaplével, megfőzöm.
Közben a kés fonákjával megütögetett hússzeleteket, majd apróra vágott, szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm, megsózom, megborsozom, és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.
Ugyanabban a serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd hozzáadom a hámozott paradicsomokat, amiket fakanállal szétnyomok. Felöntöm a borral, és hozzákerül a karikákra vágott paprika is, és készre főzzük.
Elkeverem a már megpárolt rizzsel, rövid ideig még ezzel együtt főzöm. Mielőtt tálalnám, megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta.
A tarjaszeleteket a lecsós rizzsel együtt tálalom.