Rizses lecsó debreceni sült kolbásszal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

4  db debreceni kolbász
kevés zsír a sütéshez
1 kg paradicsom
1/2 kg paprika (vegyesen, erős is)
1/2 kg hagyma
20 dkg füstölt húsos szalonna
3 ek. zsír

cukor
piros paprika
25 dkg rizs
1 ek. olaj

víz

*

Elkészítés:

A zsírt lábasba teszem, kisütöm benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kiveszem. Ebbe a zsírba teszem a szeletekre vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig  párolom. Ezután következik a kockára vágott paprika, erős paprika is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor jön bele pirospaprika és kevés cukor, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor. Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, jól besűrűsödik.
A rizst a szokásos módon megpárolom, a megmelegített olajon átforgatom, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, sózom, addig forralom, amíg a vizet magába szívta, utána tűzről leveszem, befedem, konyharuhával letakarom és így hagyom állni fél órán át. A kolbászokat bevagdosom, zsírban minden oldalát megsütöm. A lecsót a párolt rizsre halmozom, mellé teszem a sült kolbászt.