Hozzávalók:
40 dk darálthús, 2 egész tojás, 1 dl rízs, 3 ek. olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. liszt, 3dl tej, 1 csokor kapor vagy 2 kávéskanál szárított, ízlés szerinti só és törött bors, 1 ek. ételizesítő
*
Elkészítés:
A rízst fedő alatt 2 dl vízben előfőzzük. A darált húst összedolgozzuk a felvert tojással, a finomra metélt hagymával, kapor felével, sóval és borssal. Ezután hozzáadjuk a félpuha rízst. Az egészet jól összedolgozzuk, majd nedves kézzel kis gombócokat formálunk belőle. Egy kisebb tepsibe egyenként, egymás mellé rakjuk. Az olajat a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedjük és sürüre főzzük. Az ételizesítővel a kapor másik felével és borssal fűszerezzük, majd a sűrű mártást a gombócokra kenjük. Előmelegített forró sütőben addig sütjük közepes lángon, amíg a mártás rá nem sül az ételre.