Hozzávalók:
1 cs. újhagyma,
2 gerezd fokhagyma
1 kanál Oliva olaj,
50 dkg sertéscomb,
só,
bors,
őrölt kömény
majoránna
pirospaprika,
1 paprika,
1 paradicsom,
25 dkg rizs.
25 dkg mexikói zöldség keverék
4 dl víz
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, a paprikának kivesszük a magját, a paradicsom szár részét kivágjuk (nem hámozzuk meg), új hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és beletesszük a Konyhai Mindenttudóba, amibe előzőleg a kést helyeztük. Daraboljuk.
A húst felkockázzuk. Előmelegítjük a Mesterszakács Nyeles 2,4 l-es Főzőedényt addig, míg a belecseppentett víz, gyöngyökben szét nem szalad az edény alján.
Beletesszük a húst és addig sütjük, míg szép fehér nem lesz mindenhol. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát, hagymát. (télen lehet lecsót is használni)
Meglocsoljuk a 1 ek. Oliva olajjal.
Beleöntjük a rizst és a mexikói zöldség keveréket, ráöntjük a 4 dl vizet, összekeverjük és fedő alatt puhára főzzük. Forrás után levesszük takarékra, és addig főzzük, míg a rizs felveszi a vizet és a hús szaftját.
Szükség esetén utána ízesítjük.
Ajánlott Tupperware edények:
TW Konyhai Előkészítő Kés
TW Konyhai Szeletelő Kés
Konyhai Mindenttudó
Mesterszakács Nyeles Főzőedény 2,4 l-es
Kristály Só-borsőrlő
TW Mérőkancsó