Rízses hús

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Rízses hús

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka
zsír vagy olaj
2 fej vöröshagyma
1tk pirospaprika
só, bors
1db paradicsom
1db paprika
25dkg rizs
1 káv k ételízesítő
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

*

Elkészítés:

Elkészítés
Vágjuk fel a sertés  húst kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk azt is apró darabokra.
Tegyünk zsírt vagy olajat egy edénybe, majd mikor elég forró, tegyük bele a hagymát és pároljuk kicsit meg.
Mikor jó a hagyma, félrevesszük az edényt a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük a sertéslapockát és megpirítjuk.
Főzés közben adjunk hozzá sót, borsot és öntsük bele az apróra vágott paprikát és paradicsomot is.
A hús levet ereszt majd, de ha az lefő, kevés vízzel többször felönthetjük, míg meg nem puhul.
Miközben a sertéslapocka fő, elkészítjük a rizst. Mossuk meg, majd kevés olajon, serpenyőben pirítsuk meg. Miután megpirult, öntünk rá kétszer annyi vizet, sóval, ételízesítővel fűszerezzük, majd lefedjük és alacsony lángon főzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt  is, összekeverjük őket és melegen tálaljuk csemegeuborkával.,csalamádéval  .

Rízses hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rízses hús

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!