Hozzávalók:
1 db kisebb fej karfiol (tisztítva kb. 40 dkg)
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 db kisebb vöröshagyma
30 dkg csirkemellfilé
3 ek napraforgóolaj
1 ek só
1 tk ételízesítő
1 mk őrölt fehér bors
1/2 csokor petrezselyem
4 ek rizs
2 dl tejföl
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon, rádobjuk a kisebb kockákra vágott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
Hozzátesszük a többi zöldséget, pár percig még pirítjuk, majd felöntjük 15 dl vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük az ételízesítővel, közben felforraljuk.
Amikor felforrt, beletesszük a megmosott rizst, és néha megkeverve, kb.
20 percig főzzük, fedő alatt, lassú lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a rizs is megfő.
A végén meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel.
Ne lepődjünk meg, ennek a levesnek sűrűbbnek illik lennie a szokásosnál.
Tálaláskor külön kínáljuk hozzá a tejfölt.