Hozzávalók:
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 szál póréhagyma,
1 db sárgarépa
1 db kaliforniai paprika
1 db fehér paprika
1 db hegyes erős paprika
40 dkg rizs
1 mk gurry
mk őrölt gyömbér
tk ételízesitő
mk szárnyas füszerkeverék
mk őrölt bors
mk só
5 cl szója szósz
1 dl olaj
*
Elkészítés:
Elkészítése:
· A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet szintén csíkokra vágjuk.
· A rizsből egy kevés sóval és ételízesítővel párolt rizst készítünk.
· A csíkokra vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal, szárnyas fűszerrel,curry porral és egy csipet gyömbérrel.
Kevés olajat öntünk rá, átforgatjuk és a hűtőbe tesszük egy órára.
· A csirkemellet serpenyőben vagy wokban nagy lángon átpirítjuk, majd kiszedjük és félre tesszük.
· A serpenyőben megpirítjuk a zöldségeket is.
· Visszatesszük a csirkét, és össze forgatjuk a zöldségekkel, ízesítjük és ráöntjük a szója szószt.
· A csirkés-zöldséges ragunkat tálalás előtt összekeverjük a rizzsel.
Kautz József receptjét csináltam meg.