Hozzávalók:
· 40 dkg csibemell nyesedék / vagy más hús/kevés olaj
· só
· bors, felöntéshez kevés húsleves lé, vagy víz
· 1 bögre,/2 ½ decis/ rizs
· 1 bögre mirellit mix zöldségkeverék v. cukorborsó
· 3 gerezd foghagyma
· 1 cs z.zöld
· 1 ½ bögre húsleves, vagy melegvíz
*
Elkészítés:
1 fej finomra vágott hagymát kevés olajon párolni, beletenni a kisebb darabokra vágott húst /csibemell, csibenyesedék, csibeszárny, pulykacomb kisebb darabokra vágva vagy bármilyen más hús kisebb darabokra, kockákra vágva/, picit párolni, szórni borssal és kevés sóval, majd vízzel vagy húsleves lével felengedni, éppen hogy ellepje.
Fedőt tenni rá, és kb 10 perc múlva, ha elfőtte a levét beletenni 1 bögre rizst /nekem 2 ½ decis a bögrém/, és pirítani kicsit, majd tenni bele 1 bögre vegyes zöldségfélét /mirellit mix/, míg fel nem olvad párolni, tenni bele 3 gerezd foghagymát apróra vágva, 1 csokor z.zöld apróra vágva.
Ezt kicsit párolni, és felönteni 1 ½ bögre húslével vagy meleg vízzel. Egyet forralni rajta, és beleönteni egy sütőtálba / vagy tepsibe/.
Hideg sütőbe tenni / ha sütőtálba öntöd/ , és 180 fokon 35-40 percig fóliával letakarva készre sütni. Ha sütő tepsibe tetted, akkor előmelegített sütőbe tedd, és letakarva kb 30 percig süsd.
Római tálba
Fentiek szerint csinálni, de ha párolás után felöntöd a 1 ½ szeres húslével v. vízzel akkor addig forrald míg a víz el nem megy róla, utána öntsd a beáztatott rómaiba, és tedd be a sütőbe 180-190 fokon kb 50 percig. Vedd ki nézd meg hogy jó-e. Ha még nem jó tedd vissza kb 20 percre.
Ha a tetejét leveszed, mindig egy fa alátétre tedd, ne hogy elrepedjen!!!!!!