RIZOTTÓM, AVAGY A HÚSLEVES ÚJRAHASZNOSÍTÁSA:)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

RIZOTTÓM, AVAGY A HÚSLEVES ÚJRAHASZNOSÍTÁSA:)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Nagy fazék húsleves csirkéből, 1/2 kg rizs, 1 nagy fej vöröshagyma, pici olaj, só, ételvarázs, 1 kk pirospaprika, 1 maréknyi cukorborsó+ugyanennyi kukorica.

*

Elkészítés:

Ezt a fajta rizottót akkor szoktam készíteni, mikor húslevesem is van és mivel nem mindig fogy el a sok csibeaprólék, újrahasznosítom őket!:) Miután megfőtt a húslevesem, kiszedtem belőle a sovány husikat (mehet bel zúza és szív is ) és apróra vágtam őket. A vöröshagymát megdinszteltem pici olajon, majd rá a piros paprika és a kis húsfalatok. Pár kanálnyi vízzel felengedtem+pici só vagy ételvarázs és miután rottyant egyet, hozzáfordítottam a rizshez, a húslevesből kivett és felkarikázott répákkal+sós vízben főztem hozzá  kukoricával és cukorborsóval összekevertem. Tetejére mehet reszelt sajt és mellé savanyúság. Jó étvágyat!

RIZOTTÓM, AVAGY A HÚSLEVES ÚJRAHASZNOSÍTÁSA:)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

RIZOTTÓM, AVAGY A HÚSLEVES ÚJRAHASZNOSÍTÁSA:)