Hozzávalók:
20 dkg rizottó rizs
1 dl fehérbor
3 szál újhagyma
6 db aszalt paradicsom
10 dkg vaj
1 l húslé
8 dkg reszelt parmezán (vagy más, könnyen olvadó sajt)
Só, bors
1 csokor petrezselyem
*
Elkészítés:
2 szál hagymát felkarikázunk, megfonnyasztjuk a vaj felén, ráöntjük a rizst.
Kicsit kevergetjük, felöntjük a borral.
Mikor a rizs beszívta, hozzáadunk 2 merőkanál levest.
Belekockázzuk az aszalt paradicsomot, majd megvárjuk, míg a rizs beszívja a levest.
Ekkor ismét felöntjük, majd fedő alatt, a kanalazgatást mindig megismételve, készre főzzük.
Mikor már krémes az állaga és a rizs is puha, elzárjuk a lángot.
Belekeverjük a reszelt sajtot, a maradék vajat és az apróra vágott petrezselymet.
Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk és alaposan megborsozzuk.
5 percig hagyjuk állni lefedve, közben a maradék újhagymát felkarikázzuk.
Ezzel megszórva tálaljuk.