Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
50 dkg rizike gomba
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír (kacsa, liba)
1 bögre rizs
5 dkg vaj
5 dkg sajt
2,5 bögre forró alaplé (vagy forró víz)
frissen őrölt bors
só
*
Elkészítés:
A csirkehúst csíkokra, a gombát megtisztítás után tetszőleges formára vágom.
A zsíron megfonnyasztom az apró kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Hozzáadom a csirkehúst, őrölök rá kevés borsot és zsírjára pirítom, majd a gombát is beleteszem és ezt is megpirítom.
Belerakom a vajat és a rizst és üvegesre pirítom. Csak ezután sózom.
Hozzáöntöm a bort és megvárom még a rizs magába szívja, majd fokozatosan adagolva az alaplét, folyamatos kevergetés mellett készre főzöm a rizst.
Végül belekeverem a reszelt sajtot és forrón tálalom.