Hozzávalók:
1/2 kg leveles vajas tészta+ diabetikus lekvár a kenéshez /5-6 evokanál/ ízlés szerint
Palacsintához:
25 dg tonkolyliszt
xilit ízlés szerint / 1 evokanál/
csipetnyi só
2 tojás
0,7 dcl ásványvíz / ha suru a tészta, ontsunk még hozzá picit/
Toltelékhez:
1 uveg /720 gr./ magvalt meggykompót/
15 dg orolt mák
15 dg kókuszreszelék
dia babapiskóta – kb fél zacskó /nálam maradék volt, nem mértem, de elhagyható/
xilit ízlés szerint /1-2 evokanál/
*
Elkészítés:
A tonkolylisztbol 4 nagyobb palacsintát sutunk.
A meggykompótot leszurjuk, elfelezzuk. Az egyik feléhez osszekeverjuk a darált mákot a meggykompóttal, édesítjuk ízlés szerint, ha száraz, hozzáontunk a meggylébol, majd ugyanígy járunk el a kókuszos tolteléknél is. Ha van otthon maradék babapiskóta, bátran daraboljuk belé a toltelékekbe.
Két-két palacsintát toltunk meg vele.
A leveles vajas tésztát vékonyra sodorjuk, megkenjuk dia barackdzsemmel és félbe vágjuk. Ráhelyezzuk a két – két megtoltott palacsintát és jól bebugyoláljuk oket a tésztába.
Lekenjuk tojással, megszurkáljuk, légkeveréssel 170 fokon 25 perc alatt készre sutjuk.