Hozzávalók:
40-45 dkg érett ringló (héj, mag nélkül)
10 dkg kristálycukor (5 evőkanál)
1 evőkanál citromlé
1 mokkáskanál rumaroma
1 vaníliás cukor
2 pohár erdei gyümölcsös joghurt (2×150 g)
*
Elkészítés:
A gyümölcsöt kimagozzuk, lehúzzuk a héját. Felkockázva egy tálba tesszük, ráöntjük a cukrot, vaníliás cukrot, citromlevet, aromát, összekeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten kb. 1 órát állni hagyjuk – kánikulában rövidebb ideig.
Hozzáöntjük a joghurtot, és bot-mixerrel/turmix géppel pépesítjük. Hűtőbe tesszük.
Lehűlés után a fagylaltgépbe öntjük, fagyasztjuk, 25-30 perc. – 7,5 dl – 14-16 gombóc.
Tároló dobozban a mélyhűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt 5-10 perccel kivesszük.
(Gép nélkül, tároló dobozban a mélyhűtőbe tesszük, és 30-40 percenként 4-5 alkalommal átkeverjük.)
Megjegyzés: Az erdei gyümölcsös megoldással, egy pikáns, kánikulában valóban hűsítő, szomjoltó fagylaltunk lesz. – Lehet 1-1 pohár erdei és normál joghurttal is készíteni.
(Saját recept)