Rigósaláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Rigósaláta

Rigósaláta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 csomó hónapos retek)
2 db sárgarépa
3 szál újhagyma (helyettesíthető lila hagymával is)
10 dkg erdei mogyoró
4 dl tejföl (joghurt)

bors
fokhagyma
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál olívaolaj
kapor, petrezselyem

*

Elkészítés:

A retket és a répát megtisztítjuk, majd a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A retket, apró csíkokra vágjuk ( zsülienre ) A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk.
Az újhagymát, a szárával együtt felszeljük.
A mogyoró egy részét megdaráljuk.
Az öntet elkészítése : a tejfölhöz ( joghurthoz ) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot, és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá.
A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.
A rigósalátáról szóló blogomban, többek közt megtaláljátok azt is, hogy miért ez a neve, és egyéb érdekességekről is írok: http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/04/rigosalata.
html

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rigósaláta