Hozzávalók:
TÉSZTA:
6 db tojás
6 ek cukor
6 dkg liszt
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
5 ek baracklekvár
20 dkg étcsokoládé,vagy tortabevonó
2 ek vaj
KRÉM:
1 liter tejszín
10 ek porcukor
8 ek kakaópor (cukrozatlan)
2 ek zselatinpor
*
Elkészítés:
Tészta: (33 x 21 kb. a tepsiméret)
A tojásokból a liszttel ,cukorral,kakaóporral piskótatésztát kavarunk. Kikent,lisztezett tepsiben 18 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.Miután kihűl lapjával kettévágjuk. Két lapot kapunk. Az egyik lapot megkenjük a baracklekvárral. majd a csokoládét felolvasztjuk,belekeverjük a vajat és bevonjuk a lekváros piskótalapot. Dermedés után négyzetekre vágjuk. nekem 24 db négyzet lett. Aképen már egy sor süti hiányzik.
Krém.
A tejszínhabot a porcukorral és kakaóporral keményre felverjük. A zselatint az utasítás szerint a krémhez keverjük. A másik piskótalapra ez a krémet kenjük. (szükség esetén a krémet hűtőben dermeszthetjük előtte) Ha ez kész erre ráhelyezzük a csokoládés lapokat,és azok vonalai mentén a süteményt felszeleteljük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.