Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás (szétválasztva)
10 + 15 dkg cukor
8 kanál tej
1 kanál kakaópor
20 dkg liszt
1 kanál szódabikarbóna
kevés citromlé
egy marék feldarabolt dió (nem túl apróra).
A krémhez:
20 ml tej
2 kanál liszt
2 egész tojás
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor
A tetejére:
olvasztott étcsokoládé
*
Elkészítés:
Az 5 tojás sárgáját kikavarjuk 10 dkg cukorral, hozzáadunk 8 kanál tejet, a kakaóport, 20 dkg lisztet, 1 kanál szódabikarbónát, amit a citromlével habosítunk.
Az 5 tojás fehérjét felverjük a 15 dkg cukorral, és hozzáadjuk a diót.
A kettőt összekeverjük, a habot a kavartra. Előmelegített sütőben sütjük. ( Hústűvel ellenőrizhetjük, hogy ragad-e a közepe, ha már nem ragad, akkor jó! )
A krémhez a 2 kanál lisztet a 20 ml tejjel csomómentesre keverjük, beleütjük a tojásokat, majd sűrűre főzzük.
A vajat vagy margarint habosra kavarjuk a porcukorral, és a kihűlt péphez adjuk.
A krémet egyenletesen rásimítjuk a tésztára, majd rásimítjuk ( én most csak csöpögtettem ) az olvasztott étcsokoládét.